• menu

Touringcarstewards weer van start in Amsterdam

Datum geplaatst: 23-03-17

Met de start van de lente komt ook de stroom toeristen in Amsterdam weer volop in gang. Duizenden vakantiegangers maken dagelijks gebruik van verschillende touringcars in en rondom het centrum, waarmee ze een rondrit maken of naar toeristentrekpleisters gaan. Om dit alles in goede banen te leiden en het overige verkeer zo min mogelijk te hinderen zet de gemeente Amsterdam dit jaar wederom stewards en handhavers van City 360 in. Zij zijn deze week begonnen.

Vlotte en gastvrij afhandeling touringcars
De stewards zorgen voor een vlotte en gastvrije afhandeling van de touringcars, zodat er zoveel mogelijk verwerkt worden in de drukke periodes. In totaal gaat het om ca 45.000 duizenden bussen in de periode tussen maart en oktober. De stewards manen de chauffeurs door te rijden en zorgen voor een prettige sfeer. Tegelijkertijd zijn er ook handhavers actief. Zij hebben een gastvrij rol, maar treden ook op wanneer een touringcar in overtreding is.

Groei project vanwege succes
Het zogeheten Stewards Project Amsterdam heeft de afgelopen jaren aan bekendheid gewonnen in de stad en is na de start in 2012 al niet meer weg te denken. Waar zich voorheen nog wel eens problemen voordeden doordat vrachtauto’s en touringcars langer op de halte bleven dan toegestaan, verloopt de doorstroming nu vlot. Vanwege het succes worden stewards dan ook op steeds meer locaties ingezet. Zo zijn de stewards dit jaar naast de haltes voor het centraal station ook werkzaam bij de nieuwe halte op het Rokin, op de Westerdoksdijk en later dit jaar ook de haltes aan de Paulus Potterstraat en de Piet Hein Kade. Tijdens het extreem drukke paasweekend wordt de De Ruyterkade-Oost hier ook aan toegevoegd.