• menu

Historie

Geschiedenis
Wat start als een klein bedrijf dat busreisjes naar grote discotheken in Duitsland organiseert, groeit in ruim
20 jaar tijd uit tot een organisatie met ruim 1.000 medewerkers en negen bedrijven die allemaal vooraanstaand zijn in hun branche. Dat is het resultaat van pionieren, ondernemen en samenwerken.

Event Travel legt de basis
De Safety Group vindt zijn oorsprong in het organiseren van busreizen vanuit Nederland naar grote discotheken in Duitsland. Oprichter en voormalig eigenaar Yvo Hütte maakt hiermee een start in het begin van de jaren 90. Zijn idee slaat aan onder Nederlandse jongeren en al snel rijden elk weekend vele touringcars de grens over. Event Travel is geboren, het is dan 1995.

Een logisch vervolg: Traffic Support
Als jonge en enthousiaste ondernemers ergeren Hütte en zijn compagnons zich aan de slechte afhandeling van het verkeer bij de discotheken. Hierdoor ontstaan lange wachttijden en verkeersgevaarlijke situaties. Bovendien blijven de meters in de gehuurde bussen ook doortikken en loopt de rekening dus onnodig op.
Hütte en zijn mensen beginnen daarom zelf ter plaatse het verkeer te regelen. Dat doen ze zo succesvol dat dit niet onopgemerkt blijft bij organisatoren van evenementen. De afhandeling van het verkeer en het parkeren wordt door hen aan Hütte c.s. toevertrouwd en zo ontstaat Traffic Support.

Blijven ontwikkelen
In de jaren hierna blijft Safety Group zich ontwikkelen, er komen steeds weer nieuwe ondernemingen bij. Safety Group wordt meer en meer een toonaangevend bedrijf in een bedrijfstak die zichzelf ook volop aan het ontwikkelen is. Daarbij wordt ook veel aandacht gegeven aan het opleiden van de eigen medewerkers, de basis voor het succes van de organisatie. In 2009 wordt het Instituut Veiligheids Opleidingen Nederland (IVON) opgericht. Dit bedrijf verzorgt opleidingen op het gebied van verkeer en veiligheid. Niet alleen voor eigen medewerkers, maar desgewenst ook voor die van u.

OnlineTicket
In 2011 wordt OnlineTicket opgericht. Het uitgebreide ticketing systeem maakt het dienstenpakket van de Safety Group écht compleet. Naast de verkoop en controle van entree-, parkeer- en pendelbustickets bij evenementen wordt het systeem ook gebruikt voor bijvoorbeeld tellingen projecten.  

Crowd Support
Als je verkeer in goede banen kunt leiden, je in de loop der jaren expert bent geworden op het gebied van veiligheid en logistiek rondom evenementen, dan kun je ook bezoekersstromen goed en veilig begeleiden. Daarvoor wordt in 2013 Crowd Support opgericht. Dit bedrijf, met als specialismen beveiliging, evenementenveiligheid en crowd management, voegt een extra dimensie toe aan de Safety Group. Hiermee ontzorgen en ondersteunen wij u als organisator van een evenement volledig.

Safety Group
Zo heeft de Safety Group zich in 20 jaar tijd ontwikkeld tot een professionele en betrouwbare partner op het gebied van (evenementen)verkeer, vervoer, logistiek, veiligheid en educatie. En we blijven ons continue ontwikkelen, omdat dat ons drijft, omdat we dat leuk vinden en omdat we u zo altijd de beste service aan kunnen bieden, waarbij het meest optimale resultaat voor u bij ons centraal staat.


Wilt u meer weten over onze diensten of een afspraak maken? Mail dan naar contact@city360.nl of bel naar (038) 4256748.