Lastpakken in het Zwolse uitgaansleven komen sneller in beeld dankzij een app die portiers en café-eigenaren binnenkort in gebruik nemen. In de app deelt horecapersoneel gegevens en foto's van klanten die na misdragingen een waarschuwing (gele kaart) of horecaverbod (rode kaart) hebben gekregen. 

Door de informatie en eventueel beelden in een (niet openbare) app te bundelen kunnen portiers en andere horecamedewerkers hun bezoekers beter screenen. Ook kunnen ze via de app rechtstreeks en snel contact leggen met de horecasurveillance van de politie. 

Samenwerking
In Deventer wordt al enkele jaren met zo'n app gewerkt. De introductie ervan in Zwolle is onderdeel van een nieuwe reeks maatregelen om het uitgaan in de stad veiliger te maken en de samenwerking tussen politie, horeca en gemeente te verbeteren. Dat gebeurt in een stappenplan van de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. 

,,Het is niet zo dat het nu onveilig is'', zeggen horeca-ondernemers Mark Corporaal en Dennis Kaatman, ,,maar het is wel goed om het weer wat georganiseerder op te pakken. We werken al heel lang goed samen met de politie maar sommige afspraken zijn verwaterd door allerlei wisselingen.'' Zo zijn op 3 en 10 april grootschalige trainingsdagen voor horecapersoneel en leden van het horecateam van de politie. Een deel van de Voorstraat wordt dan afgezet om praktijksituaties na te bootsen.

Bron: www.destentor.nl/zwolle/meer-zicht-op-lastpakken-in-horeca-met-app-voor-zwolse-portiers~a0c2cd1b/